Содопери од композитни материjла


САДОПЕРИ ОД КОМПОЗИТЕН МАТЕРИЈАЛ

1. Каков е материјалот од кои се произведуваат композитните садопери?
2. Зошто да одберам композитен садопер?


1.Каков е материјалот од кои се произведуваат композитните садопери?

Композитните садопери се произведени од водечкиот италијански производител Elleci S.p.a., кој после долг процес на проучување, професионален пристап и тестирања го создаде GRANITEK – смеса од 20% акрилна смола и високо процентуална содржина (80%) на гранитни честички, хомогено распоредени во смесата.
На базата на GRANITEK технологијата со дополнителни додатоци на метализирана боја и пигменти, кои содржат алуминиумски микрочестички, создаден е нов висококвалитетен материјал METALTEK .

Нагоре

2.Зошто да одберам композитен садопер?

Патентираната технологија на производство, осигурува рамномерно распределување на гранитната маса во сите слоеви на стуктурата на композитните садопери, и на тој начин се создава уникатна производна гама, впечатлива со своите предности.
• Исклучителна издржливост на удари, гребење, висока температура и термички шокови
• Беспрекорно и лесно чистење – не остануваат траги од варовник и капки вода
• Сигурна експлотација
• Функционална длабочина на коритата (помеѓу 20 и 23 см.), кои дозволуваат лесна употреба на садоперот
• Голема палета на бои од композитен материјал, стилска разновидност, ги задоволува и најпробирливите естетски вкусови, како и барањата на корисниците за долгогодишно запазување на боите.
• Антибактериска заштита на композитниот материјал .

Нагоре